Головна » Архів матеріалів

Комітет виборців України включив два округи Сумської області до ТОП найпроблемніших округів на виборах до Верховної Ради України 2014.

Комітет виборців України створив карту найбільш проблемних округів, в числі яких – 2 мажоритарних округи Сумської області. Найбільше порушень на окрузі №158, із центром у місті та №159, із центром у Глухові.

«Виборчі округи на даній карті розділені на дві основні категорії. Рожевим кольором позначені округу, де вже зафіксовані передвиборні порушення. На даних округах кандидати активно використовують адміністративний ресурс і ведуть незаконну агітацію. Червоним кольором позначено проблемні округи з великою кількістю порушень. На даних округах кандидати активно займаються непрямим підкупом виборців і використовують методи чорного PR. Крім цього, існує реальна загроза прямого підкупу виборців та порушень під час підрахунку голосів &ra ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 158 | Додав: olexij | Дата: 17.10.2014

На честіть та прозорість цьогорічних виборі до Верховної Ради України може суттєво вплинути низький рівень підготовки членів ОВК та ДВК та фактичне незнання ними законів. Таку думку під час експертного обговорення у «RegioNews-Суми» висловив голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій ЗАХАРЧЕНКО.

«Якщо пригадати цьогорічні президентські вибори, то в день голосування на дільницях постійно виникали різного роду плутанини та незрозумілі ситуації. Все це відбувалося через низький рівень підготовки членів комісії та практично 100% незнання законів. На ці вибори занепокоєння залишається те саме, адже уже майже сформовані ОВК і порядку 50% членів комісії без досвіду роботи. Тобто ми потрапили в таку ж саму ситуацію, коли люди просто не знають, що мають робити на виборах», - підкреслив Олексій Захарченко.

Погоджується з думкою експерта і член окруж ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 186 | Додав: olexij | Дата: 25.09.2014

Такими, на думку експертів, є головні особливості дострокових парламентських виборів. Серед проблем вони виділяють слабку підготовку багатьох членів комісій, натомість суттєвих порушень і фальсифікацій не очікують. Продовжить тему Костянтин Єлішевич.

Попри бойові дії на сході, вибори вкрай потрібні, адже, можливо, це останній шанс змінити країну – каже історик Геннадій Іванущенко. Однак не слід забувати про ризики.

Деякі учасники АТО стали кандидатами, але використати їх для політичного піару не вдасться – впевнений військовий експерт Володимир Конорєв. Загалом бійцям на Донбасі не до виборів, але їх право на волевиявлення слід забезпечити.

Втім, механізм голосування в зоні АТО вже є – потрібна лише воля командування.

Олексій Захарченко нагадав сумчанам про необхідність перевірити себе у списках і порадив завчасно визначитися з симпатіями, адже на руки видаватимуть одразу 2 бюлетені. Є кадрова проблема – ледь не кожен другий чл ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 195 | Додав: olexij | Дата: 19.09.2014

На Сумщині округ №159, з центром у місті Глухів, на сьогоднішній день є найпроблемнішим. Саме там можна очікувати найбільшої кількості махінацій та неправомірних дій з боку кандидатів та членів комісії. Про це під час експертного обговорення у медіа-холі «RegioNews-Суми» наголосив голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій ЗАХАРЧЕНКО.

«Звичайно, порушення різного плану під час виборів будуть на всіх округах, цього не уникнути, проте на 159 окрузі їх може бути найбільше. Не дивлячись на те, що члени комісії представляють різні партії, вони є представниками одного народного депутата, який фактично тримає цю комісію під своїм впливом. Окрім цього, яскравим доказом можливих правопорушень є і той факт, що голова та заступник комісії мають родинні зв’язки, це мати та донька, чого в принципі бути не повинно», - підкреслив Олексій Зах ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 201 | Додав: olexij | Дата: 19.09.2014

У сільській місцевості різного роду незаконних процесів пов’язаних з підкупом населення та фальсифікацією голосів під час виборів до ВР очікується набагато більше, ніж на міських дільницях. Таку думку під час експертного обговорення у медіа-холі «RegioNews-Суми» висловив голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій ЗАХАРЧЕНКО.

«Міські виборці стали більш свідомі та більш заможними, що робить їх стійкішими до підкупів. Як і завжди, сільські мешканці дуже відповідально відносяться до виборів. Тому, коли їм дають гроші чи «гречку» і говорять, що ви можете голосувати за кого захочете, то практично завжди вони віддають свій голос за того, хто дав їм «презент». У селах Глухівського та Середино-Будського районів процес голосування і підрахунку голосів буде проходити як завжди «по-іншому». Там будуть і фаль ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 182 | Додав: olexij | Дата: 18.09.2014

За словами Петра Порошенка, їх вимагають понад 80% громадян, оскільки це – необхідна умова перезавантаження влади.

UA:Суми

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 194 | Додав: olexij | Дата: 06.08.2014

Олександр Хоруженко, координатор Громадянської мережі "ОПОРА" в Сумській області, Олексій Захарченко, голова Сумського міського відділення Коміету виборців України та Павло Борисов, координтор Громадського рухи "ГРОМ", стали черговими гостями програми "Новий президент нової країни".

SumyNews

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 191 | Додав: olexij | Дата: 24.05.2014

У середу, 22 травня, у Сумському прес-клубі відбулося засідання круглого столу на тему «Місцеві вибори: за якими правилами граємо і які перспективи з цього вимальовуються?» Обговорити нагальну проблему зібралися депутат Роменської районної ради, керівник Роменської міськрайонної ГО «Майдан» Олександр Біловол, голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій Захарченко, координатори ГО «Автомайдан-Суми» Микола Маринич і Володимир Рудика, координатор руху «За чесні вибори» Олександр Такул.

Першим до слова запросили Олександра Біловола. Депутат розповів про нинішні вибори міського голови у Ромнах, охарактеризувавши їх як «вибори 70-х», адже більшість кандидатів на пост очільника міста – люди 1971-1973років народження.

Він відзначив, що, учасникам місцевої передвиборної  кампанії не вдалося втриматися від спокуси застосувати технології, що  не відповідають З ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 162 | Додав: olexij | Дата: 23.05.2014

Напередодні виборів Сумського міського голови очільники громадських організацій проаналізували процес виборчих перегонів та їхні можливі наслідки.

«Кампанію з виборів мера Сум – міста, що одним із перших офіційно підняло прапор Євросоюзу, важко назвати такою, що відбувається за європейськими стандартами, – вважає керівник Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій Захарченко. – Основні конкуренти – креатура екс-мера Анатолій Жук і керівник обласної «Батьківщини» Олександр Лисенко – використовують висунення технічних кандидатів, антипіар у пресі та листівки з компроматом. І чим ближче до дня голосування, тим активніше. Це лише посилює конфронтацію між ними. При цьому соцопитування різних штабів показують, що ситуація неоднозначна, і перемогу може здобути кожен із них. А за умов такої конфронтації сьогодні, у іншого залишається назавтра єдиний шлях – піти у глибоку й деструктивну опозиц ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 164 | Додав: olexij | Дата: 23.05.2014

У Сумському обласному прес-клубі за «круглим столом» обговорили хід  передвиборчих перегонів кандидатів і те, як громадськість планує контролювати хід виборчого процесу 25 травня.

Охтирка у передвиборах виглядає привабливіше, ніж інші міста області. Такий висновок зробив, поспілкувавшись із охтирськими громадськими діячами, голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій Захарченко. Наші кандидати у міські голови з усіх видів агітаційної роботи віддають перевагу безпосереднім зустрічам із виборцями. А от до методів антипіару в Охтирці практично не вдавалися, що позитивно характеризує місцевих кандидатів.

У цей час у Сумах «війна» брудного піару стала доволі активною. Сумські кандидати замість хвалити себе, хороших, очорнюють конкурентів.Олексій Захарченко передбачає прикрі наслідки подібних дій. Адже  хто б не виграв у перегонах, він разом із перемогою отримує перспективу майбутньої поразки - у ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 147 | Додав: olexij | Дата: 23.05.2014

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 »