Головна » 2014 » Вересень » 18 » На Сумщині під час виборів експерти прогнозують велику кількість порушень у сільській місцевості
15:33
На Сумщині під час виборів експерти прогнозують велику кількість порушень у сільській місцевості

У сільській місцевості різного роду незаконних процесів пов’язаних з підкупом населення та фальсифікацією голосів під час виборів до ВР очікується набагато більше, ніж на міських дільницях. Таку думку під час експертного обговорення у медіа-холі «RegioNews-Суми» висловив голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій ЗАХАРЧЕНКО.

«Міські виборці стали більш свідомі та більш заможними, що робить їх стійкішими до підкупів. Як і завжди, сільські мешканці дуже відповідально відносяться до виборів. Тому, коли їм дають гроші чи «гречку» і говорять, що ви можете голосувати за кого захочете, то практично завжди вони віддають свій голос за того, хто дав їм «презент». У селах Глухівського та Середино-Будського районів процес голосування і підрахунку голосів буде проходити як завжди «по-іншому». Там будуть і фальсифікування, і підкуп голосів. Звичайно підкуп виборців буде повсюди, але там очікується найбільший», - говорить Олексій Захарченко.

За словами голови Сумського міського відділення Комітету виборців України, підкуп під час цьогорічних виборів до ВР України очікується як незначних розмірів - гроші, продукти харчування, так і більш масштабних – обіцянки побудувати міст, дорогу нову прокласти, замінити вікна.

На думку члена окружної виборчої комісії Лідії ШЕРЕМЕТ, дивуватися тому, що у селах очікується більша кількість махінації ніж у місті не потрібно, адже так в принципі було завжди.

«У селах всі одне одного знають і для них не проблема покинути на декілька хвилин дільницю, навіть якщо ти її голова, щоб сходити попорати худобу. Такого не повинно бути в жодному разі. Тому на дільниці сільської місцевість потрібно більше звертати уваги, більше надсилати спостерігачів і бути готовим до будь-яких правопорушень, а вони цього року будуть обов’язково», - зазначила Лідія Шеремет.

 

RegioNews-Суми

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 185 | Додав: olexij | Теги: КВУ | Рейтинг: 0.0/0