Головна » 2014 » Вересень » 19

Такими, на думку експертів, є головні особливості дострокових парламентських виборів. Серед проблем вони виділяють слабку підготовку багатьох членів комісій, натомість суттєвих порушень і фальсифікацій не очікують. Продовжить тему Костянтин Єлішевич.

Попри бойові дії на сході, вибори вкрай потрібні, адже, можливо, це останній шанс змінити країну – каже історик Геннадій Іванущенко. Однак не слід забувати про ризики.

Деякі учасники АТО стали кандидатами, але використати їх для політичного піару не вдасться – впевнений військовий експерт Володимир Конорєв. Загалом бійцям на Донбасі не до виборів, але їх право на волевиявлення слід забезпечити.

Втім, механізм голосування в зоні АТО вже є – потрібна лише воля командування.

Олексій Захарченко нагадав сумчанам про необхідність перевірити себе у списках і порадив завчасно визначитися з симпатіями, адже на руки видаватимуть одразу 2 бюлетені. Є кадрова проблема – ледь не кожен другий чл ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 196 | Додав: olexij | Дата: 19.09.2014

На Сумщині округ №159, з центром у місті Глухів, на сьогоднішній день є найпроблемнішим. Саме там можна очікувати найбільшої кількості махінацій та неправомірних дій з боку кандидатів та членів комісії. Про це під час експертного обговорення у медіа-холі «RegioNews-Суми» наголосив голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій ЗАХАРЧЕНКО.

«Звичайно, порушення різного плану під час виборів будуть на всіх округах, цього не уникнути, проте на 159 окрузі їх може бути найбільше. Не дивлячись на те, що члени комісії представляють різні партії, вони є представниками одного народного депутата, який фактично тримає цю комісію під своїм впливом. Окрім цього, яскравим доказом можливих правопорушень є і той факт, що голова та заступник комісії мають родинні зв’язки, це мати та донька, чого в принципі бути не повинно», - підкреслив Олексій Зах ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 203 | Додав: olexij | Дата: 19.09.2014