Головна » 2014 » Вересень » 19 » Експерти розповіли, який виборчий округ на Сумщині є найпроблемнішим
15:15
Експерти розповіли, який виборчий округ на Сумщині є найпроблемнішим

На Сумщині округ №159, з центром у місті Глухів, на сьогоднішній день є найпроблемнішим. Саме там можна очікувати найбільшої кількості махінацій та неправомірних дій з боку кандидатів та членів комісії. Про це під час експертного обговорення у медіа-холі «RegioNews-Суми» наголосив голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій ЗАХАРЧЕНКО.

«Звичайно, порушення різного плану під час виборів будуть на всіх округах, цього не уникнути, проте на 159 окрузі їх може бути найбільше. Не дивлячись на те, що члени комісії представляють різні партії, вони є представниками одного народного депутата, який фактично тримає цю комісію під своїм впливом. Окрім цього, яскравим доказом можливих правопорушень є і той факт, що голова та заступник комісії мають родинні зв’язки, це мати та донька, чого в принципі бути не повинно», - підкреслив Олексій Захарченко.

За словами прес-секретаря громадянської мережі «ОПОРА» у Сумській області Ірини СТЕГНІЙ, якщо на виборчий дільниці люди мають сімейні зв’язки, в такому випадку уже важко говорити про чесність. Представники комісії спеціально обираються від різних партій для того, щоб слідкувати за роботою одне одного і забезпечувати чесні та прозорі вибори.

Також, за словами експертів, особливе занепокоєння, під час цьогорічних виборів до ВР України, викликає рівень готовності членів виборчих комісій. На сьогоднішній день уже практично сформовані окружні виборчі комісії, в яких близько 40% членів комісій не мають досвіду роботи. Подібна ситуація уже була під час президентських виборів цього року. Тоді закордонні спостерігачі відмічали, що люди, які працювали у комісіях просто не знали ні законодавства, ні того, що вони мають робити. Така необізнаність може негативно вплинути і на нинішні вибори.

 

RegioNews-Суми

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 202 | Додав: olexij | Теги: КВУ | Рейтинг: 0.0/0