Головна » 2014 » Жовтень » 17 » На Сумщині округ №158 та 159 визнано найпроблемнішими
14:45
На Сумщині округ №158 та 159 визнано найпроблемнішими

Комітет виборців України включив два округи Сумської області до ТОП найпроблемніших округів на виборах до Верховної Ради України 2014.

Комітет виборців України створив карту найбільш проблемних округів, в числі яких – 2 мажоритарних округи Сумської області. Найбільше порушень на окрузі №158, із центром у місті та №159, із центром у Глухові.

«Виборчі округи на даній карті розділені на дві основні категорії. Рожевим кольором позначені округу, де вже зафіксовані передвиборні порушення. На даних округах кандидати активно використовують адміністративний ресурс і ведуть незаконну агітацію. Червоним кольором позначено проблемні округи з великою кількістю порушень. На даних округах кандидати активно займаються непрямим підкупом виборців і використовують методи чорного PR. Крім цього, існує реальна загроза прямого підкупу виборців та порушень під час підрахунку голосів », - йдеться в інформації на сайті КВУ.

Найбільше проблемних округів знаходиться в Харківський (8 округів), Житомирської (6 округів) і Миколаївській областях (6 округів).

Нагадаємо, що задовго до початку виборів голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій ЗАХАРЧЕНКО, під час експертного обговорення у медіа-холі «RegioNews-Суми», підкреслив, що найбільшу кількість порушень та фальсифікацій слід очікувати на виборчому окрузі №159, оскільки там яскравим доказом можливих правопорушень є і той факт, що голова та заступник комісії мають родинні зв’язки, це мати та донька.

 

RegioNews-Суми

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 157 | Додав: olexij | Теги: КВУ | Рейтинг: 0.0/0