Головна » 2014 » Жовтень » 17

Заяву щодо діяльності своїх «двійників» зробив Громадський рух ЧЕСНО у Сумах. Мало того, що «тезки» використали назву руху для своєї громадської організації, вони присвоїли і відомий логотип — часничину. На її тлі та з використанням усіх гасел справжнього руху самозванці виступають в ефірі місцевого телеканала ATV. Вкрадена символіка є й на листівках, які роздають на вулицях від імені ЧЕСНО, хоча, на жаль, не з надто чесними даними. Що в листівках? Нібито соціологічні дослідження щодо рейтинговості кандидатів у народні депутати.

Та от біда, кажуть координатор руху на Сумщині Анна Товстуха й аналітик проекту Олексій Захарченко, ЧЕСНО не проводить соціологічних досліджень і не визначає рейтингів. Рух лише аналізує профілі кандидатів щодо чітко визначених критеріїв. Зокрема — фігурування у корупційних справах, декларування прибутків та відповідність цих декларацій до способу життя; у разі, якщо кандидат уже був депутатом, &md ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 207 | Додав: olexij | Дата: 17.10.2014

Комітет виборців України включив два округи Сумської області до ТОП найпроблемніших округів на виборах до Верховної Ради України 2014.

Комітет виборців України створив карту найбільш проблемних округів, в числі яких – 2 мажоритарних округи Сумської області. Найбільше порушень на окрузі №158, із центром у місті та №159, із центром у Глухові.

«Виборчі округи на даній карті розділені на дві основні категорії. Рожевим кольором позначені округу, де вже зафіксовані передвиборні порушення. На даних округах кандидати активно використовують адміністративний ресурс і ведуть незаконну агітацію. Червоним кольором позначено проблемні округи з великою кількістю порушень. На даних округах кандидати активно займаються непрямим підкупом виборців і використовують методи чорного PR. Крім цього, існує реальна загроза прямого підкупу виборців та порушень під час підрахунку голосів &ra ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 156 | Додав: olexij | Дата: 17.10.2014