Головна » 2014 » Травень » 23 » Голоси за мера Сум розділилися між двома кандидатами
16:33
Голоси за мера Сум розділилися між двома кандидатами

Напередодні виборів Сумського міського голови очільники громадських організацій проаналізували процес виборчих перегонів та їхні можливі наслідки.

«Кампанію з виборів мера Сум – міста, що одним із перших офіційно підняло прапор Євросоюзу, важко назвати такою, що відбувається за європейськими стандартами, – вважає керівник Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій Захарченко. – Основні конкуренти – креатура екс-мера Анатолій Жук і керівник обласної «Батьківщини» Олександр Лисенко – використовують висунення технічних кандидатів, антипіар у пресі та листівки з компроматом. І чим ближче до дня голосування, тим активніше. Це лише посилює конфронтацію між ними. При цьому соцопитування різних штабів показують, що ситуація неоднозначна, і перемогу може здобути кожен із них. А за умов такої конфронтації сьогодні, у іншого залишається назавтра єдиний шлях – піти у глибоку й деструктивну опозицію. Оскільки у міськраді багато як представників «Батьківщини», так і тих, хто підтримує екс-мера. Звісно, що користі місту від такого розвитку сценарію буде мало, незалежно від того, хто саме стане мером».

Якщо деяких кандидатів на посаду Сумського міського голови знають усі, то декого – ніхто, – наголошує координатор Автомайдану-Суми Володимир Рудика. У цьому також неоднозначність виборчого процесу. І часом проблема не у технологіях, а в тому, що хтось не має коштів на потужну рекламну кампанію, і тому «не розкручений».

Нагадаємо, що вибори Сумського міського голови відбудуться 25 травня, паралельно з виборами Президента України. За крісло мера Сум змагатимуться 13 зареєстрованих кандидатів.

Алла АКІМЕНКО, Суми, "День"

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 165 | Додав: olexij | Теги: КВУ | Рейтинг: 0.0/0