Головна » 2014 » Травень » 23

У середу, 22 травня, у Сумському прес-клубі відбулося засідання круглого столу на тему «Місцеві вибори: за якими правилами граємо і які перспективи з цього вимальовуються?» Обговорити нагальну проблему зібралися депутат Роменської районної ради, керівник Роменської міськрайонної ГО «Майдан» Олександр Біловол, голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій Захарченко, координатори ГО «Автомайдан-Суми» Микола Маринич і Володимир Рудика, координатор руху «За чесні вибори» Олександр Такул.

Першим до слова запросили Олександра Біловола. Депутат розповів про нинішні вибори міського голови у Ромнах, охарактеризувавши їх як «вибори 70-х», адже більшість кандидатів на пост очільника міста – люди 1971-1973років народження.

Він відзначив, що, учасникам місцевої передвиборної  кампанії не вдалося втриматися від спокуси застосувати технології, що  не відповідають З ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 162 | Додав: olexij | Дата: 23.05.2014

Напередодні виборів Сумського міського голови очільники громадських організацій проаналізували процес виборчих перегонів та їхні можливі наслідки.

«Кампанію з виборів мера Сум – міста, що одним із перших офіційно підняло прапор Євросоюзу, важко назвати такою, що відбувається за європейськими стандартами, – вважає керівник Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій Захарченко. – Основні конкуренти – креатура екс-мера Анатолій Жук і керівник обласної «Батьківщини» Олександр Лисенко – використовують висунення технічних кандидатів, антипіар у пресі та листівки з компроматом. І чим ближче до дня голосування, тим активніше. Це лише посилює конфронтацію між ними. При цьому соцопитування різних штабів показують, що ситуація неоднозначна, і перемогу може здобути кожен із них. А за умов такої конфронтації сьогодні, у іншого залишається назавтра єдиний шлях – піти у глибоку й деструктивну опозиц ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 164 | Додав: olexij | Дата: 23.05.2014

У Сумському обласному прес-клубі за «круглим столом» обговорили хід  передвиборчих перегонів кандидатів і те, як громадськість планує контролювати хід виборчого процесу 25 травня.

Охтирка у передвиборах виглядає привабливіше, ніж інші міста області. Такий висновок зробив, поспілкувавшись із охтирськими громадськими діячами, голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій Захарченко. Наші кандидати у міські голови з усіх видів агітаційної роботи віддають перевагу безпосереднім зустрічам із виборцями. А от до методів антипіару в Охтирці практично не вдавалися, що позитивно характеризує місцевих кандидатів.

У цей час у Сумах «війна» брудного піару стала доволі активною. Сумські кандидати замість хвалити себе, хороших, очорнюють конкурентів.Олексій Захарченко передбачає прикрі наслідки подібних дій. Адже  хто б не виграв у перегонах, він разом із перемогою отримує перспективу майбутньої поразки - у ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 147 | Додав: olexij | Дата: 23.05.2014