Головна » 2014 » Травень » 23 » Про порушення на виборах повідомляйте на прямий ефір «Слободи-ФМ»!
12:06
Про порушення на виборах повідомляйте на прямий ефір «Слободи-ФМ»!

У Сумському обласному прес-клубі за «круглим столом» обговорили хід  передвиборчих перегонів кандидатів і те, як громадськість планує контролювати хід виборчого процесу 25 травня.

Охтирка у передвиборах виглядає привабливіше, ніж інші міста області. Такий висновок зробив, поспілкувавшись із охтирськими громадськими діячами, голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій Захарченко. Наші кандидати у міські голови з усіх видів агітаційної роботи віддають перевагу безпосереднім зустрічам із виборцями. А от до методів антипіару в Охтирці практично не вдавалися, що позитивно характеризує місцевих кандидатів.

У цей час у Сумах «війна» брудного піару стала доволі активною. Сумські кандидати замість хвалити себе, хороших, очорнюють конкурентів.Олексій Захарченко передбачає прикрі наслідки подібних дій. Адже  хто б не виграв у перегонах, він разом із перемогою отримує перспективу майбутньої поразки - у подальшій роботі.  Бо, замість ділового партнерства з виборчими опонентами, може отримати досить сильну деструктивну опозицію.

Серед недоліків виборчого процесу в Ромнах  депутат Роменської районної ради, керівник міськрайонного громадського об᾽єднання «Майдан» Олексій Біловол назвав використання окремими кандидатами адмінресурсу.Тривожить ситуація по району щодо організації голосування на дому. На його думку, влада, яка мала контролювати це, явно недопрацювала. Таким чином можуть бути втрачені голоси частини виборців. 

Про свою доволі цікаву акцію «Вибори, а не змова», розповіли координатори «Автомайдану-Суми» Микола Маринич і Володимир Рудика. Цього тижня представники громадського об᾽єднання поставили кандидатам у міські голови запитання, що хвилюють сум᾽ян.І тих, хто зараз живе у місті, й тих, хто сьогодні за кордоном. Із усіх запитань- а їх було чимало -  автомайданівці обрали десять, які і поставили кандидатам.

Аудіозаписи відповідей доступні у соціальних мережах і  на інформаційних сайтах. Тож бажаючі можуть познайомитися з усіма кандидатами, і дійти власної думки про кожного.

- Принаймні я зробив свій вибір саме під час таких спілкувань, - поділився Володимир Рудика. Активіст розповів також, що у день виборів автомайданівці братимуть участь у контролі за чесними виборами, а також- за громадським порядком.

Більш детально про контроль за процесом волевиявлення 25травня розповів  координатор руху «За чесні вибори», Олександр Такул. Діяльність поділена на три блоки. Медіаблок -повідомлення про хід виборів у Сумах та області у безперервному режимі через радіо «Слобода-ФМ». Другим буде безпосереднє спостереження за виборчим процесом на дільницях. Ще передбачається силовий блок - сприяння у дотриманні громадського порядку та протидії провокаціям. За це береться самооборона, інші громадські організації, які координуватимуться зі штабом УМВС.

Учасники громадського контролю за виборами звертаються до всіх небайдужих: про хід виборчого процесу, можливі порушення та надзвичайні ситуації повідомляти телефонами на прямий ефір радіо «Слобода-ФМ». «Журналісти працюватимуть цілодобово - і в студії, і на дільницях. Повідомлення жителів області будуть перевірені й передані в ефір, а відтак буде можливість швидко на них відреагувати», - говорить Олександр Такул.

Номери телефонів: (0542) 61 72 17  та 066 23 30 120.

Анна Протасова, Ахтырский портал

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 146 | Додав: olexij | Теги: КВУ | Рейтинг: 0.0/0