Головна » 2014 » Вересень » 25 » Низький рівень підготовки членів ОВК і ДВК може вплинути на результати цьогорічних виборів - експерт
15:37
Низький рівень підготовки членів ОВК і ДВК може вплинути на результати цьогорічних виборів - експерт

На честіть та прозорість цьогорічних виборі до Верховної Ради України може суттєво вплинути низький рівень підготовки членів ОВК та ДВК та фактичне незнання ними законів. Таку думку під час експертного обговорення у «RegioNews-Суми» висловив голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій ЗАХАРЧЕНКО.

«Якщо пригадати цьогорічні президентські вибори, то в день голосування на дільницях постійно виникали різного роду плутанини та незрозумілі ситуації. Все це відбувалося через низький рівень підготовки членів комісії та практично 100% незнання законів. На ці вибори занепокоєння залишається те саме, адже уже майже сформовані ОВК і порядку 50% членів комісії без досвіду роботи. Тобто ми потрапили в таку ж саму ситуацію, коли люди просто не знають, що мають робити на виборах», - підкреслив Олексій Захарченко.

Погоджується з думкою експерта і член окружної виборчої комісії Лідія ШЕРЕМЕТ, яка не вперше бере участь у виборах.

«На сьогоднішній день дільничні комісії, ще не сформовані і лише після 10 числа ми зможемо проводити навчання для окружних комісій. Потім у них є час до 16 числа сформувати дільниці, провести усю належну роботу, рознести запрошення на вибори і навчитися. Цього часу дуже мало для підготовки. Тому є два варіанти: або ж у виборах мають брити участь досвідчені люди, або відводити більше часу для підготовки «новачків», - запевняє Лідія Шеремет.

 

RegioNews-Суми

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 188 | Додав: olexij | Теги: КВУ | Рейтинг: 0.0/0