Головна » Архів матеріалів

Уперше я побачив Ігоря вже в АТО. Його розподілили до нас у батарею, і хоча ми самі лише пару днів, як приїхали в Костянтинівку, але відчували себе поряд з ним ледве не «дєдушками». Ну, власне, більшість дійсно були значно старші за віком – 23-річний хлопчина багато кому з нас міг би бути сином. Відрізнявся Ігор і тим, що був галичанином – а основу батареї складали мобілізовані з Сумської області. І все ж запам’ятався він мені одразу не цими відмінностями, а постійною посмішкою на обличчі. Ну, а оскільки був наймолодшим серед нас, то всі намагалися здійснювати над ним «шефство», по доброму кепкуючи з «малюка».

Можна лише гадати, чи вплинула свідомо чи несвідомо на Ігоря постійна присутність поруч сумчан, але через півроку служби в АТО він знайомиться в соцмережі з дівчиною саме із Сумщини. А ще через півроку, демобілізувавшись, переїжджає жити до Сум, вчергове підтвердивши твердження, що «Схід і Зах ... Читати далі »

Категорія: Журналістська діяльність | Переглядів: 243 | Додав: olexij | Дата: 27.12.2016

8 листопада набрав чинності Закон про «Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, згідно якого частка пісень, написаних українською мовою, має становити в радіоефірі не менше 25%. Чи змінився плейлист українського радіослухача, з’ясовуємо з гостями студії в ефірі «Своєї правди».

UA:Суми

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 234 | Додав: olexij | Дата: 21.12.2016

Кому війна, а кому… Ну, ви знаєте, як там далі…

Вкотре у цьому переконався, послухавши розповідь мого товариша, колеги з Сумського обласного прес-клубу Олексія Захарченка, який був мобілізований до війська у четвертій хвилі і більше року провів у зоні АТО. Ось як вона звучить від першої особи.

"Я користуюся послугами одного з комерційних банків уже майже 10 років, з моменту, як зареєструвався ФОП (фізична особа-підприємець, - ред.). Жодних нарікань на сервіс у мене не було - як і в банку на мене. На якомусь етапі мені відкрили там кредитну лінію для підприємців, я нею користувався, регулярно платив внески-відсотки тощо. Обидві сторони все влаштовувало.

Потім мене мобілізували до армії. І згідно з законом, банк тепер не має права нараховувати мені відсотки на кредит. Тож через пару місяців після того, як я потрапив до зони АТО, банк закриває м ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 241 | Додав: olexij | Дата: 18.11.2016

На подконтрольной украинской власти территории Донецкой и Луганской областей прогресс не ощущается. Об этом заявил журналист Андрей Дихтяренко, который в рамках общественной инициативы реализовывал на Донбассе ряд социальных проектов.

«Мне не понравилось то, что я увидел в [Донецкой области] Славянске, Константиновке, в [Луганской области] Счастье, Северодонецке. Есть ощущение, что за два года не сделано практически ничего. И мне очень не понравились настроения в обществе. Люди относятся негативно, они озлобленны, есть ощущение, что все разделились на группы по интересам. Несмотря на то, что в Северодонецке только около 30 тыс. переселенцев, днем пустые улицы, все кучкуются», – сказал Дихтяренко.

Он отметил, что есть ощущение, что «картинка, которую показывают украинские медиа касательно того, что происходит на освобожденных территориях, тоже очень усе ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 236 | Додав: olexij | Дата: 03.11.2016

Если не знать реальную ситуацию и смотреть только новости «ДНР», то реально можно поверить, что там все замечательно. Потому что это очень профессионально сделано. Об этом в эфире «Громадського радіо» заявил военный журналист Алексей Захарченко.

Захарченко в зоне АТО дислоцировался в северной части Донецкой области, в районе Горловки – Майорск, город Торецк (до переименования Дзержинск), пгт Новогородское и др. «Практически во всех местах, где я там был, в эфире принималось около 10-ти российских каналов и около пяти каналов "ДНР". И ни одного украинского телеканала. И это на нашей территории, которую мы контролируем уже как минимум полтора года», – констатировал журналист.

Захарченко отмечает, что «на самом деле новости этих телеканалов достаточно професс ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 224 | Додав: olexij | Дата: 03.11.2016

Про роботу журналістів в зоні АТО, якість українського мовлення на Донбасі у порівнянні з пропагандою бойовиків та настрої місцевого населення говоримо з журналістом-фронтовиком Олексієм Захарченком. 

Лариса Денисенко: Вітаю вас, пане Олексію. Сьогодні важливий для всієї журналістської спільноти день – Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів. Як, на вашу думку, під час збройного конфлікту власне журналісти, які є цивільними або навіть військовими, наскільки вони перебувають у безпеці порівняно із військовими?

Олексій Захарченко: Журналісти на війні – це взагалі окрема тема. І про безпеку тут говорити не можна. Людина, яка їде на війну, розуміє, чому вона туди їде, розуміє всі свої ризики. І якщо журналіст розуміє, що занадто ризикує, їдучі туди висвітлювати, він просто відмовляється і не їде. Я ніколи не ч ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 234 | Додав: olexij | Дата: 02.11.2016

Подання електронних декларацій за 2015 рік, термін якого сплив для осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, змусило полтавських нардепів-мажоритарників задекларувати свої статки. У всякому разі, більшість із них, – на сайті Єдиного державного реєстру декларацій присутні декларації шістьох з восьми мажоритарних обранців Полтавщини. Декларації Руслана Богдана і Костянтина Іщейкіна станом на 31 жовтня виявити не вдалося.

Ми вирішили проаналізувати статки депутатів за кількома основними критеріями: нерухоме майно, земля, автомобілі, офіційний прибуток родини за минулий рік і накопичені кошти готівкою та на рахунках у банках.

Однозначним лідером із володіння нерухомим майном є Олег Кулініч з депутатської групи «Партія «Відродження». Він задекларував п’ять квартир і будинків загальною площею 1 275 м2. Він же є і найбільшим «латифундистом» серед полтавських депутатів – у ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 197 | Додав: olexij | Дата: 01.11.2016

Сьогодні ми говоримо про якість ЗМІ, їх потреби та перспективи. Зі мною в студії Олексій Захарченко – медіа-експерт і по скайп-зв’язку Наталка Соколенко – заступник головного редактора Громадського радіо.

UA:Суми

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 223 | Додав: olexij | Дата: 24.10.2016

Розповідає Олексій Захарченко, журналіст і громадський діяч, який був мобілізований та служив у зоні АТО


Олексій Захарченко відомий на Сумщині передусім як експерт із виборчої проблематики: не минула дарма багаторічна робота в Комітеті виборців України. Із часом до цієї теми додалася й робота медіаексперта. Адже Олексій сам редагував друковані й інтернет-видання та здійснював моніторинг ЗМІ; багато років входить до правління Сумського обласного прес-клубу, був регіональним представником Інституту масової інформації.

У квітні 2015-го його призвали до Збройних сил України. У війську Олексій був понад чотирнадцять місяців, десять із них — безпосередньо в зоні АТО на сході України.

— Олексію, коли ти йшов служити, скільки на той час мав років журналістського стажу і скільки — громадської роботи?

— Журналістом працював десь дванадцять ... Читати далі »

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 227 | Додав: olexij | Дата: 27.09.2016

Від чого залежить ефективність народного волевиявлення і український формат виборчої системи з’ясовували з гостями в студії - головою Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексієм Захарченком і політологом Андріаною Костенко.

UA:Суми

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 336 | Додав: olexij | Дата: 13.09.2016

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 11 12 »