Головна » 2013 » Січень » 1 » Виборча технологія кандидатів-двійників застосовується на Сумщині
12:08
Виборча технологія кандидатів-двійників застосовується на Сумщині

В Сумській області має місце застосування технології висунення кандидатами в народні депутати осіб з однаковими прізвищами.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомив голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій Захарченко.

«Центральна виборча комісія 14 серпня зареєструвала кандидатом в народні депутати України по 160-му виборчому округу (центр – місто Шостка) Ногу Миколу Олександровича – безпартійного безробітного мешканця селища Бородянка Київської області.Судячи з усього, таким чином на окрузі застосовано так звану «технологію двійника» – спробу забрати у одного з основних кандидатів частину голосів завдяки однаковим прізвищам у бюлетені», - зазначив Олексій Захарченко.

Він нагадав, що тижнем раніше ЦВК зареєструвала кандидатом на цьому ж окрузі Ногу Миколу Петровича – Шосткинського міського голову, члена Партії регіонів.

Згідно з поданою декларацією, кандидат-двійник мера Шостки проживає один, при цьому не має у своїй власності жодного нерухомого майна чи автомобіля і не заробив за минулий рік жодної копійки.

Між тим, відповідно до закону «Про вибори народних депутатів», для того, щоб ЦВК зареєструвала кандидата у народні депутати в мажоритарному окрузі, йому необхідно внести грошову заставу в сумі 13 тисяч 224 гривні.

Сергій Ханін, Суми, 16 серпня 2012 року, Укрінформ

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 149 | Додав: olexij | Теги: КВУ | Рейтинг: 0.0/0