Головна » 2012 » Січень » 1 » Отруйний відгомін «совка»
10:19
Отруйний відгомін «совка»

25 серпня в районі залізничної станції села Красичка Середино–Будського району загорілося складське приміщення, де зберігали майже тисячу тонн непридатних та заборонених до використання пестицидів і отрутохімікатів. Їх сюди почали звозити ще з 70–го року на тимчасове зберігання, але до утилізації руки так i не дiйшли. Поруч зі складами розташовані два села — саме їхні мешканці почали задихатися від ядучого диму, повідомивши про це рятувальників.

На місце події виїжджали хімічно–розвідувальні підрозділи МНС. Завдяки оперативному реагуванню та ефективній взаємодії всіх підрозділів станом на 08:00 26 серпня пожежу в складському приміщенні вдалося ліквідувати. Жертв і постраждалих, як і загрози населенню та навколишньому середовищу, немає.

Наразі невідомо, що стало причиною займання. Рятувальники припускають: найімовірніше, це волога. «Напередодні була злива, i через дірявий дах дощова вода могла потрапити на отрутохімікати, що й спричинило реакцію і тління», — зазначається в повідомленні прес–служби МНС. Наразі на місці події працює оперативна група Головного управління МНС у Сумській області, яка і встановить остаточно, що спричинило пожежу.

 

Олексій Захарченко, Україна молода

Категорія: Журналістська діяльність | Переглядів: 176 | Додав: olexij | Рейтинг: 0.0/0