Головна » 2019 » Липень » 17

У проекті «Виборчий округ: Експертиза» слово мають політологи, юристи, а також представники громадських організацій, які займаються дослідженням політичних і економічних процесів.

Про що програми та заяви претендентів на посади нардепів від Сумщини? Які технології застосовуються та чи порушується законодавство? Окрема увага – інформаційній хмарі навколо кандидатів.

На «експертизі» ОВО №160.

UA:Суми

Категорія: Експертно-громадська діяльність | Переглядів: 71 | Додав: olexij | Дата: 17.07.2019

Висування в одному окрузі кількох кандидатів, які вказують у своїх біографічних даних бренд, ідентичний назві партії-лідера рейтингів, активно використовується як виборча технологія на Сумщині. І хоча юридично це не є порушенням виборчого законодавства, але може спотворити результат голосування.

При цьому медіа, які б мали роз’яснювати виборцям проблему, не приділяють цьому достатньої уваги. Такими є результати моніторингу Інститут масової інформації онлайн-медіа Глухова і Шостки на предмет висвітлення ними виборів у одномандатних мажоритарних округах*.

Технологія клонів, яка активно застосовується на цьогорічних позачергових виборах до парламенту, не є чимось новим в українській політиці. На багатьох попередніх виборах в мажоритарних округах висувалися кандидати з прізвищами, ідентичними лідерам виборчої гонки, щоб «відтягнути» у них частину голосів.

Проте у цій кампанії з’явилася певна специфіка. Вра ... Читати далі »

Категорія: Журналістська діяльність | Переглядів: 91 | Додав: olexij | Дата: 17.07.2019