Нещодавно зайнялася у нас дискусія про правильність і неправильність вчинків. Усе не виходить з голови, вирішив викласти свої думки тут. Моя позиція – ми не можемо оцінити правильність чи неправильність будь-якої дії, навіть якщо усе виглядає однозначно. І суть навіть не в тому, що у різних людей різні позиції. Суть у тому, що з часом змінюється наше власне ставлення до своїх чи чужих вчинків. Іноді навіть кардинально.

«Шоб всьо по чесному», приклад зі свого життя :) Я вступив до універу в 16 років, на «умну» спеціальність… На другому курсі мені стало нецікаво, на третьому я кинув універ. Ще трохи помучився з відновився/вилетів/відновився/вилетів, ну і, нарешті, кинув остаточно на 4-му курсі. Наче однозначно неправильний вчинок. Але. Після цього я дуже дохрєна чим займався, багато де пожив, здобув неабиякий досвід і, як наслідок, став тим, ким є. Ну, типу, умним-успєшним ;) Між іншим, і закінчив той же універ за іншою спеціальністю. Значи ... Читати далі »

Переглядів: 160 | Додав: olexij | Дата: 27.03.2016 | Коментарі (0)

Газета «Дзержинский уезд». Місто Дзержинськ (власне, уже Торецьк, але газета не поспішає виправляти це ні в назві, ні в адресі), Донецька область, Україна. Телепрограма. Крім програм українських каналів, друкуються і програми російських – зокрема, Первый канал, РТР-Планета, Рен-ТВ, НТВ, і, (((УВАГА!))) каналу Звезда. 

Довідка із Вікіпедії: «Звезда» - всероссийский государственный вещательный телеканал. Принадлежит медиагруппе «Звезда», которую курирует Министерство обороны Российской Федерации посредством ОАО «Телерадиокомпания Вооружённых сил Российской Федерации «Звезда». 

Повторюсь, це - місто Дзержинськ, Україна, зона АТО, друга лінія оборони. Кажете, у нас там десь існує Міністерство інформаційної політики? Серйозно?

P.S. Наш телевізор, як і раніше, приймає п’ять телеканалів ДНР – Первый республик ... Читати далі »

Переглядів: 200 | Додав: olexij | Дата: 28.02.2016 | Коментарі (0)

До служби в армії навіть не підозрював, що існує аж ТАК багато галімої російської попси. Музичні смаки у більшості сусідів не співпадають з моїми, то мимоволі доводиться слухати. Ні, ну я знав, що попси дофіга, чув її по радіо, ТБ… Але, виявляється, є ще купа настільки фігової попси, що її навіть на радіо не пускають. З абсолютно тупими текстами, примітивною музикою і гидким вокалом…

Думаю, після дємбеля треба буде реабілітація. Є пропозиція для Міноборони: надавати бійцям після АТО можливість вибору - або безкоштовні путівки в санаторій (так, як це є зараз), або безкоштовні квитки на рок-концерти чи рок-фести. :)

#буддиствармії

Переглядів: 182 | Додав: olexij | Дата: 28.02.2016 | Коментарі (0)

Не про армію. Так, навіяло читанням стрічки ФБ.

Я давно вважаю себе сумчанином. Живу в Сумах уже багато років, тут ростуть мої діти, тут проживає більшість моїх друзів. Хоча народився я, як і велика частина сумчан, не в Сумах. А будь яка ліміта дуже хоче бути схожою на корінного жителя. Раніше це виражалося в тому, що приїхавши до Сум із сел та райцентрів, нові жителі обласного центру одразу переходили на російську мову. У 93-му році, вступивши до політеху, я спілкувався в універі лише російською. Як і більшість «нових сумчан» із Конотопа, Охтирки, Краснопілля й інших теренів Сумщини.

Зараз російська мова не в фаворі. І я помітив, що з’явилася нова форма підкреслити свою «елітарність». Колишні провінціали починають за будь якої можливості використовувати модні словечки типу меседж, гаджет та інший кежуал. Навіть коли є простіші українські відповідники. Або використовувати у спілкуванні англійські терміни, без перекладу - типу там think t ... Читати далі »

Переглядів: 186 | Додав: olexij | Дата: 18.02.2016 | Коментарі (0)

Останнім часом частенько зустрічаю висловлювання типу "бюджет на армію розікрали, вояки голі-босі, зброї й набоїв немає" тощо. Думаю, треба описати реальну картину, яку я бачу тут.

Різноманітного озброєння і боєкомплектів у нас цілком достатньо. Бронежилети 4+ і кевларові шоломи видали одразу по прибуттю в АТО. За час служби отримали 3 комплекти форми (у тому числі досить пристойну бавовняну піксельку), зимові штани і бушлати, термобілизну, 2 пари берців, гумові чоботи, дощовики, спальники тощо. Харчування достатнє, у всякому разі тушонки-сгущонки-консервів повно.

Підкреслюю: це все те, що нам видали Збройні сили. Волонтери нам дуже допогли з бензопилкою, раціями, будматеріалами та іншим, регулярно отримуємо продукти, які урізноманітнюють меню. І за все це їм щира подяка від усіх нас.

До чого це я. Повірте, я не збираюся бути адвокатом Уряду чи Міноборони. Але і криків всьопропало не люблю. Я бачу нормально забезпечену армію, не без проблем, але ціл ... Читати далі »

Переглядів: 167 | Додав: olexij | Дата: 28.12.2015 | Коментарі (0)

Ну що, можна висловитися ветерану виборчих перегонів? :) Ось таку фігню я спостерігаю... Свого часу, коли вже вся Україна зрозуміла, що Вітренко - це отстой, Сумщина все одно голосувала "за Наташу". Зараз - дежавю. Сумщина настирливо голосує "за Юлю". Можна вважати це вірністю, а можна - тормознутістю. Хто як хоче. Особисто я для себе висновок зробив.

P.S. Вітаю команду Крамченкова з успіхом (на мою думку, за цих умов це таки дійсно успіх - Сонечко, це і твоя заслуга ;) ) Співчуваю команді Мінаєва - ось це дійсно незаслужено :(

This is Sumy...

Переглядів: 168 | Додав: olexij | Дата: 26.11.2015 | Коментарі (0)

Нещодавно поспілкувався з одним місцевим жителем. Розмова в стилі "нафіга ви сюда прийшли?" - "а ти думаєш мені воно треба було?" Коли запитав його, якого хєра їм не вистачало, шо почали всю цю фігню, почув у відповідь: "Ми хотіли федералізації!" Ну, те, що п'яний бомжуватого виду мужичок зміг виговорити це слово, було явно його максимумом, тож запитувати про те, що він під цим розуміє, я навіть не став. :) По фінішу розмови він видав: "Якщо сюди прийдуть ДНРівці, я піду за них воювати!" Ну, хрєн він куди насправді піде - собака, яка хоче вкусити, не гавкає. Але я йому нагадав, що землі тут вистачить для всіх сєпарів, які поспішають у неї потрапити.

P.S. Ще й, походу, підчепив від нього вірус, добу провалявся з 39. Грішу на нього, бо захворів лише я, а хлопцям я спілкуватися з ним не давав, відганяв - розумів, шо будуть бити :)

#буддиствармії

Переглядів: 157 | Додав: olexij | Дата: 07.11.2015 | Коментарі (0)

Сьогодні рівно півроку, як я в армії. Півроку, півстроку... Тепер можна пєтлічки крильцями вниз перевертати і всьо такоє. :) Тут час від часу в комєнтах френди пишуть шось типу "та ми свого часу по два роки служили" тощо. Так от, хочу пояснити. Одна справа - піти в армію у 18-19 років, після школи чи пту, коли хочється вирватися з дому і пріключеній. І зовсім інша - піти від сім'ї, від коханої дружини, від доньки і сина, від улюбленої роботи... Без образ - але, повірте, ви навіть не уявляєте, як то хєрово... Ну нічо, витримаємо. :)

#буддиствармії

Переглядів: 148 | Додав: olexij | Дата: 22.10.2015 | Коментарі (0)

Армія робить усе можливе для того, щоб ми тут не сумували. Тому ми час від часу переїжджаємо. Причому відбувається це так. "Хлопці, будуємо на совість, бо це для себе - вам тут жити". Ок, збудували. Через місяць нас переводять в інше місце. Там все повторюється - знову будуємо "на совість", бо нам же тут жити. І знову через місяць переїжджаємо. :)

Сьогодні знову переїхали на нове місце, до того ж нас розкидали на різні точки по 4-5 осіб. І... виявилося, що будувати нічого не треба. Живемо не в наметі, не у бліндажі, а в будівлі. На ліжках. Світло не від генератора по годинам, а від мережі і цілодобово. Телевізор зі спутниковою антеною. А в якості "контрольного" бонусу - вай-фай! Тож я зараз пишу з нетбука. :) Аж трохи незручно перед іншими нашими бійцями, які "попали" в усіх сенсах цього слова :)

#буддиствармії

Переглядів: 155 | Додав: olexij | Дата: 16.09.2015 | Коментарі (0)

Поставили у бліндажі телевізор, купили і підключили антену. Налаштували канали. Сказати, що я розлючений, це не сказати нічого! У ефірі - 14 каналів. 11 з них - російські (у тому числі Первый, Россия24, Звезда тощо). Ще 3 - ДНРівські. Українських - жодного. Жодного!

В Україні є спеціально створене Міністерство інформаційної політики. Приблизно півроку тому вони звітували, що на звільнених територіях організовано трансляцію українських каналів і "глушіння" російських і сєпарських...

На території, де я є, не відбувається активних бойових дій. Україна контролює цю територію вже більше року! Я не знаю, може глушіння сєпарських каналів - технічно складна справа, але налагодити трансляцію українських за цей час точно було реально. Це не такі вже й великі кошти порівняно з тим, що витрачається на війну.

А потім ми дивуємося, що місцеві жителі, як ми тут кажемо, "плюють нам у спину". Я сам, подивившись пару випусків новин, офігєл, який я злобний к ... Читати далі »

Переглядів: 148 | Додав: olexij | Дата: 22.08.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 »